ماشین آلات خطوط صنایع غذایی و فرانچایز
درعصر حاضر ابزارهای تکنولوژی باعث آسان شدن زندگی ما شده اند و همینطور در وقت ما صرفه جویی می کنند. استفاده از ماشین آلات و تجهیزات در خطوط صنایع غذایی و فرانچایز می تواند باعث سهولت در کار و حذف خطای انسانی و سرعت بیشتر در کار شود .
کسب و کار فرانچایز
در مدل کسب و کار فرانچایز شما از برند و مدیریت شرکت های فرانچایز دهنده استفاده می کنید که این روش مزایا و معایبی را می تواند به همراه داشته باشد.
از مزایای این روش :
- استفاده از فرایندهای مدیریتی موفق
- استفاده از برند و نشان های معتبر
- ریسک کمتر شکست در تجارت
- حمایت از طرف فرانچایز دهنده
معایب روش کسب و کار فرانچایز :
- هزینه های بالا
- کنترل نداشتن روی کار
- کار زیاد و سخت
البته مزایای این مدل از کسب و کار بیشتر از معایب آن است . رستوران های زنجیره ای معروف مک دونالد و برگر کینک و سایر استارت آپ های معروف از این دست هستند که در دنیا شاخص و موفق هستند .لذا این کسب و کارها نیاز به ماشین آلات و ابزارهایی برای راحتی و سرعت بخشیدن به کار دارد که در ذیل به آن ها اشاره می کنیم.
انواع ماشین آلات صنایع غذایی
ماشین آلات و دستگاه های صنعتی می توانند در تولید محصولات غذایی کمک موثر داشته باشند.همچنین این دستگاه ها می توانند در کافی شاپ ها ، آشپزخانه ها ی صنعتی و رستورانی ، قنادی ها و عطاری ها کاربرد داشته باشند . دراین قسمت با انواع این دستگاه ها آشنا می شویم.
- دستگاه اسلایسر : از این دستگاه برای برش دادن ( اسلایس کردن ) استفاده می کنند .
- دستگاه آبمیوه گیری : این دستگاه نیز برای گرفتن آب انواع مواد غذایی ، میوه ها و سبزیجات استفاده می شود .
- دستگاه روغن گیری : از این دستگاه برای گرفتن روغن انواع دانه های گیاهی استفاده می شود .
- دستگاه تصفیه روغن : پس از روغن گیری از این دستگاه برای تصفیه یا تمیز کردن روغن استفاده می کنند .
- دستگاه کره گیر : این دستگاه هم برای صنایع لبنی استفاده می کنند ، در این دستگاه به روش قدیمی ولی با استفاده از تکنولوژی امروزی کره گیری از شیر یا … گرفته می شود .
- دستگاه میوه خشک کن : از این دستگاه برای خشک کردن انواع میوه ها استفاده می شود ، که امروزه به عنوان یک خشک بار مورد توجه مردم قرار گرفته است .
- دستگاه عرق گیری : این دستگاه نیز برای گرفتن عرقیجات گیاهی تعبیه شده است .
- دستگاه خامه گیر : این دستگاه هم نیز برای صنایع لبنی استفاده می شود ، این دستگاه با چرخ کردن شیر تازه یا پخته ، آن را به دو بخش جامد و مایع جدا می کند و با استفاده از خاصیت سنگین بودن چربی از شیر خامه گیری می کند .
- دستگاه اسانس گیر : برای گرفتن اسانس انواع گیاهان ، میوه ها و … استفاده می شود .
- دستگاه میکسر : برای مخلوط کردن یا میکس کردن انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد .
دستگاه ها و ماشین آلات دیگری در بسته بندی و حمل مواد غذایی کاربرد دارند . مانند دستگاه های بالابر و دستگاه های دوخت و وکیوم که برای پلمپ کردن بسته بندی ها استفاده می شوند .
دستگاه بالابرو انواع آن چیست ؟
دستگاه بالابر از ابتدا برای حمل بار به کشتی ها ساخته شد ولی اکنون برای حمل کالا در صنایع مختلف مانند صنایع کشاورزی ، صنایع خودرو سازی ، صنایع معادن ، صنایع غذایی و … استفاده می شود.

این تجهیزات با استفاده از نوار نقاله باعث سرعت در حرکت و جابجایی در کارخانه ها می شوند . در صنعت غذایی این فناوری سرعت را به حداقل رسانده و محیط بهداشتی را در خطوط تولید به ارمغان آورده است .
دستگاه های بالابر بر اساس ظرفیت و سرعت و نوع مکان طبقه بندی می شوند .
- بالابر مواد پودری
- بالابر پله ای
- بالابر میوه ها
- بالابر مواد گرانولی
اطمینان از ایمنی مواد غذایی و حفظ کیفیت و استاندارد های آن از مزیت های استفاده از دستگاههای بالابر می باشد .
دستگاه های دوخت و وکیوم

پرکاربردترین دستگاه بسته بندی در صنایع غذایی دستگاههای دوخت و وکیوم هستند که از اهمیت فوق العاده ای بر خوردارند . هر چقدر بسته بندی کاملتر و زیبا تر باشد قدرت فروش محصول بیشتر میشود . استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک با صرف هزینه و نیروی انسانی کمتر و سرعت بخشیدن به فرایند بسته بندی می تواند به سود آوری بیشتر کمک شایانی کند .
پرکاربردترین دستگاههای دوخت :
- دستگاه دوخت پلاستیک
- دستگاه دوخت ریلی
- دستگاه سیل
دستگاههای وکیوم هم عملکردی شبیه به دوخت دارند با این تفاوت که دستگاه وکیوم ضمن دوخت هوای داخل بسته بندی را هم تخلیه میکند که باعث ماندگاری و تازگی محصول می شود . از این دستگاهها بیشتر برای محصولات پروتیینی و آجیل و میوه های خشک استفاده می شود .
دستگاه های بسته بندی
امروزه مخصوصا در مدل کسب و کار فرانچایز باید از بسته بندی های اصولی و استاندارد استفاده کرد در بخش صنعتی و تولید انبوه دستگاه های بسته بندی حرف اول را می زنند .

دستگاه ها هم بطور تمام اتوماتیک و هم نیمه اتوماتیک وجود دارند .
تفاوت دستگاه بسته بندی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
تفاوت دستگاههای بسته بندی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در نوع کاربرد آن ها می باشد . در دستگاه های اتوماتیک همه ی مراحل از پرکردن محصول تا بسته بندی ان بوسیله ی دستگاه صورت می گیرد . اما در دستگاه های نیمه اتوماتیک بخشی از کار مانند پرکردن محصول ممکن است بصورت دستی انجام شود . نکته قابل تامل در این قسمت مقاومت حرارتی ماده بسته بندی می باشد چون در صنعت مواد غذایی بسیاری از محصولات به صورت گرم و داغ در داخل بسته بندی ها قرار می گیرند یا به شکل آماده برای مصرف راهی بازار می گردد بنابراین مقاوم بودن ماده بسته بندی دارای اهمیت زیادی است .
پرکاربردترین دستگاههای بسته بندی
- دستگاه بسته بندی سیل
- دستگاه بسته بندی وکیوم
- دستگاه بسته بندی شرینگ
- دستگاه بسته بندی سلفون
بدون دیدگاه